Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 03, 2023 - Oca 14, 2023

"Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı" Demo Day ile Tamamlandı!

Teknoloji Girişimcileri Yatırımcılarla Buluştu

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) desteğiyle gerçekleştirilen HEIght Projesi kapsamında “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı” gerçekleştirilen Demo Day (Sunum Günü) ile tamamlandı.

Türkiye’nin yenilikçi üniversitesi Özyeğin Üniversitesi, Yüksek Öğretimde İnovasyon Büyümesi ve Eğitimi Projesi (HEIght) kapsamında ürün gelişim sürecinde ileri aşamada olan ve şirketleşmiş girişimcilerin yatırım süreçlerine yönelik bilgi kapasitelerini geliştirmek amacıyla yürüttüğü “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı” tamamlandı.

Yürütülen program kapsamında girişimcilik ekosisteminin önde gelen temsilcilerinin yer aldığı ve online olarak gerçekleşen oturumlara katılan girişimciler başta hukuk olmak yatırım öncesi, sırası ve sonrası aşamaları farklı konu başlıklarıyla öğrenme fırsatına sahip oldular.

Etkinlik kapsamında; Domino Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ve StartupFon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı’nın katıldığı “Yatırım Ekosisteminin 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Öngörüleri” başlıklı oturum da gerçekleşti. Ayrıca ilk girişimlerini başarılı bir şekilde satan Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı mezunları İlke Karaboğalı ile Ali Selim Aytuna, “Yatırım Tek Yol mu? Bootstrap bir SaaS Girişiminin Globalde Exit Süreci” başlıklı oturumda tecrübelerini paylaştılar.

Kavlak Avukatlık Bürosu işbirliği ile gerçekleştirilen program sonunda girişimciler düzenlenen Demo Day (Sunum Günü) ile yenilikçi projelerini hem yatırımcılar hem de ekosistem ile paylaştılar.

Gerçekleşen program kapsamında İmalat, Eğitim, Seyahat, Ulaşım, Biyoteknoloji alanlarda yenilikçi çözümler sunan girişimciler sunumlarını gerçekleştirirken katılımcılardan tam not aldılar.

Tripnly girişimi kurucu ortağı Alper Aydın seyahat öncesi, sırası ve sonrası deneyimine nasıl yeni bir boyut getireceklerini paylaştı.

Alloy Additive kurucusu Mehmet Emre Çetinkaya yazıcıdan çıktı alma kolaylığında titanyum işleyebilen 3 boyutlu yazıcılarına yönelik teknolojilerini aktardı.

Devamapp kurucu ortağı Ahmet Özçelik farklı mikro mobilite çözümlerini tek bir arayüzden sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirme çalışmalarını paylaştı.  

StemXR kurucu ortağı Nuray Özmen öğrencilerin okul deneyimlerini sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri ile zenginleştiren eğitim içeriklerini aktardı.

OSEA Biyoteknoloji kurucu ortağı Enes Görkem Kekeç biyoteknolojik üretim yöntemleri ile polyester ve polimer endüstrilerine yönelik hammadde geliştirme süreçlerini paylaştı.

GreaTR kurucu ortağı Araz Alemfamian tersine beyin göçünü teşvik edecek çalışmalarını aktardı.

Blueit Kurucusu Hülya Tomak sınırlı su kaynaklarımızın verimli şekilde kullanılabilmesi için ilk etapta sanayi kuruluşlarına yönelik geliştirdikleri yazılım ve donanım ürünlerinden bahsetti.